Produktionschef

FRAUENTHAL GNOTEC SWEDEN är ett högautomatiserat företag specialiserat på̊ avancerad pressning i kombination med automatiserad motstånds- och smältsvetsning. FRAUENTHAL GNOTEC SWEDEN levererar i huvudsak till den globala fordonsindustrin. Företaget har ca 300 anställda och omsättningen uppgår till ca 1000 MSEK. Koncernen FRAUENTHAL GNOTEC GROUP har totalt ca 1300 anställda i sina verksamheter i Sverige, Tjeckien, Tyskland, Slovakien, USA och Kina. För mer information om verksamheten se: www.gnotec.com

Nu söker vi en Produktionschef

Letar du efter nästa utmaning inom en innovativ och framåtsträvande organisation? I rollen som produktionschef har du det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla våra produktionsprocesser. Produktionschefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till General Manager.

Din organisation består av cirka 175 medarbetare och produktionen sker på två platser, Kinnared och Hyltebruk. Du kommer att leda ett team med sju direktrapporterande medarbetare. Ditt ansvar omfattar fem produktionsavdelningar, en verktygsspecialist och avdelningen för verktygsunderhåll.

Tillsammans strävar ni mot att nå kundernas högt ställda förväntningar, nå interna mål och att ständigt förbättras. Produktionschefen har ett tätt samarbete med övriga i organisationen, men också en nära relation med kunderna.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår:

  • Utveckla och effektivisera våra produktionsprocesser
  • Bygga ett starkt, kompetent och effektivt team
  • Driva interna förbättringsprojekt och ständiga förbättringar inom kompetens och arbetssätt
  • Samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer för att uppnå kostnadseffektivitet, säker och hållbar produktion
  • Tillsammans med logistikfunktionen optimera balansen mellan produktivitet, leveransförmåga och bundet kapital

Vi tror du har utmärkta kunskaper inom modern produktionsledning och arbetsorganisation. Förmodligen ingår LEAN och Sex Sigma i din verktygslåda. Viktigt är även din förståelse för de företagsekonomiska delarna av verksamheten och ett datadrivet förhållningssätt. Kunskaper inom material- och produktionsstyrning är en förutsättning. För att bli framgångsrik tror vi det krävs erfarenhet från en liknande verksamhet inom tillverkningsindustrin. Erfarenhet av stora produktionsvolymer och höga kvalitetskrav är en nödvändighet, gärna från Automotive.

Vi tror du har ett starkt intresse för teknik och ledarskap samt en relevant utbildningsbakgrund. Du är en van systemanvändare och har goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du har en naturlig och hög drivkraft samt besitter en god analytisk förmåga. Ditt arbetssätt präglas av struktur och förmågan att omprioritera utan att tappa målfokus. Du kommer ha många kontaktytor, är kommunikativ och social samt trivs i en internationell miljö. Som ledare är du närvarande, beslutsmässig och tar initiativ till förändring.

Har du erfarenhet av produktionsledning, drivs av förbättringsarbete och vill vara en del av en världsledande aktör som tror på tillit, tänka smart och tillsammans? Då kan detta vara rätt möjlighet för dig!

I denna rekrytering samarbetar Frauenthal Gnotec Sweden AB med Nilsson & Mossberger. Har du frågor tveka inte att kontakta Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701–460 390. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Tjänsten är placerad i Kinnared och Hyltebruk.

Välkommen med din ansökan!